Betegtájékoztatók

Műtéti tájékoztatók

A műtéti tájékoztatók beavatkozásoktól függően megtalálhatók és letölthetők

A műtéteket megelőzően a páciensek és beleegyezésükkle a hozzátartozók is részletes szóbeli felvilágosítást kapnak. A Neuromed Magánrendelőben video animációk is megtekinthetők, melyek bemutatják a mély agyi stimuláció műtétének főbb sarokpontjait. Midemellett, honlapunkon  összeállíott tájékoztatókat találhat.   Az anyagok részletes tájékoztatást adnak a műtétek előtti előkészítésről. Részletesen le van írva, hogy mi történik a műtét napján, a CT-vizsgálat, majd a műtét során. A műtét utáni helyzetről és az azt követő teendőkről és a várható hatásról. ezen kívül a különböző szövdmény típusok, esetleges mellékhatások is megismerhetők. Betekintés nyerhető, harról hogyan alakulhat a napi tevékenység a műtétet követően.

Páciens tájékoztatók

parkinson-dbs-fájdalom-biopsia műtéti tájékoztatók

Egy- vagy kétoldali thalamus stimuláció Parkinson-kór, Essentiális tremor, vagy más eredetű remegés csillapítás céljából. A  Tájékoztató Vim-DBS műtetről írásban a thalamus mély agyi stimuláció műtéti részleteiről.

Parkinson- kór miatt kialakult ON-OFF jelenség mozgásteljesítmény ingadozással a nap  folyamán, meglassulás és gyógyszer okoztó túlmozgások miatt kétoldali subthalamikus mély agyi stimuláció menetéről, eredményeiről és esetleges szövődményeiről a Tájékoztató STN-DBS műtét Parkinson kór miatt anyagban található részletes információ.

Agyi pacemaker generátor cseréjének műtétjével   kapcsolatos Generátorcsere tájékoztató tanulmányozását javasoljuk.

Gasser-dúc termolézió (hőkezelés) arcidegzsába kezelésére alkalmazható beavatkozás, mely radifrekvenciás roncsolásos eljárás. melyről a  Tájékoztató Gasser-dúc termolézió műtét oldalain kapható részletes információ.

Sztereotaxiás agyi biopszia (mintavétel) szöveti diagnózis és további kezelési stratégia kialakítása céljából javasolt. A műtét során sajátfejlesztésű  szabadalmaztatott műtéti tervezőprogrammal pontosan megtervezzük 3D-ben a CT és MR alapján a mintavétel helyét az agyban. A műtétet általában helyi érzéstelenítésben, speciális célzó berendezés segtségével végezzük. A szöveti mintákat kisméretű furaton keresztül speciális és dedikált mikroműszerrel veszük ki. A vonakozó részletes tájékoztató a NeuroMed.hu  agydaganat oldalon található.

    A NeuroMed Magánrendelő munkatársai hisznek a professzionális hozzáállásban és abban, hogy a páciensek érdekeit, illetve egészségét kell szem előtt tartani. Magánrendelőnkben számos szolgáltatás elérhető: idegsebészet, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés és mágneses stimuláció.

    NeuroMed Magánrendelő

    1026 Budapest, Júlia utca 2/C
    tel: +36 20 237 0344
    email: neuromed@parkinson.hu