Betegtájékoztatók

Műtéti tájékoztatók

A műtéti tájékoztatók beavatkozásoktól függően megtalálhatók és letölthetők

A műtéteket megelőzően a páciensek és beleegyezésükkle a hozzátartozók is részletes szóbeli felvilágosítást kapnak. A Neuromed Magánrendelőben video animációk is megtekinthetők, melyek bemutatják a mély agyi stimuláció műtétének főbb sarokpontjait. Midemellett, honlapunkon  összeállíott tájékoztatókat találhat.   Az anyagok részletes tájékoztatást adnak a műtétek előtti előkészítésről. Részletesen le van írva, hogy mi történik a műtét napján, a CT-vizsgálat, majd a műtét során. A műtét utáni helyzetről és az azt követő teendőkről és a várható hatásról. ezen kívül a különböző szövdmény típusok, esetleges mellékhatások is megismerhetők. Betekintés nyerhető, harról hogyan alakulhat a napi tevékenység a műtétet követően.

Páciens tájékoztatók

parkinson-dbs-fájdalom-biopsia műtéti tájékoztatók

Egy- vagy kétoldali thalamus stimuláció Parkinson-kór, Essentiális tremor, vagy más eredetű remegés csillapítás céljából. A  Tájékoztató Vim-DBS műtetről írásban a thalamus mély agyi stimuláció műtéti részleteiről.

Parkinson- kór miatt kialakult ON-OFF jelenség mozgásteljesítmény ingadozással a nap  folyamán, meglassulás és gyógyszer okoztó túlmozgások miatt kétoldali subthalamikus mély agyi stimuláció menetéről, eredményeiről és esetleges szövődményeiről a Tájékoztató STN-DBS műtét Parkinson kór miatt anyagban található részletes információ.

Agyi pacemaker generátor cseréjének műtétjével   kapcsolatos Generátorcsere tájékoztató tanulmányozását javasoljuk.

Gasser-dúc termolézió (hőkezelés) arcidegzsába kezelésére alkalmazható beavatkozás, mely radifrekvenciás roncsolásos eljárás. melyről a  Tájékoztató Gasser-dúc termolézió műtét oldalain kapható részletes információ.

Sztereotaxiás agyi biopszia (mintavétel) szöveti diagnózis és további kezelési stratégia kialakítása céljából javasolt. A műtét során sajátfejlesztésű  szabadalmaztatott műtéti tervezőprogrammal pontosan megtervezzük 3D-ben a CT és MR alapján a mintavétel helyét az agyban. A műtétet általában helyi érzéstelenítésben, speciális célzó berendezés segtségével végezzük. A szöveti mintákat kisméretű furaton keresztül speciális és dedikált mikroműszerrel veszük ki. A vonakozó részletes tájékoztató a NeuroMed.hu  agydaganat oldalon található.

  A Neuromed Magánrendelő munkatársainak célja pácienseink magas szintű ellátásának biztosítása.
  Szolgáltatások között: mély agyi stimuláció (DBS) műtéti kivizsgálás Parkinson-kór, tremor, disztónia és más típusú mozgászavar miatt. Elbírálás gerincvelő stimuláció (SCS) előkészítése csillapíthatatlan fájdalom kezelésére. Műszeres remegés vizsgálat, tremorometria, mozgáselemzés. Műtét utáni agyi és gerinc pacemaker beállítás. Idegsebészeti agyműtét és gerincműtét előtti kivizsgálás, műtéti elbírálás és műtét utáni követés. Gyógytorna, fizikoterápia, transzkraniális egyenáram kezelés Parkinson kórban, CT és MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel.

  NeuroMed Magánrendelő

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C
  tel: +36 20 237 0344
  email: neuromed@parkinson.hu