PPN-stimuláció

PPN-stimuláció

Pedunculo-pontin nucleus (PPN) stimulációja eredetileg az egyensúlyzavar és a meglassult mozgások kezelésére irányult.  Eddig világyszerte viszonylag kevés ilyen műtétet végeztek.

A kis esetszám alapján a műtét hatásossága az említett tünetekre nem minden esetben váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A műtéti technika lényegében ugyanaz, csak az agyi célpont az agytörzsben máshol helyezkedik el. További esetszámokra vanszükség és tudományos vizsgálatokra a műtéti javallat és egyéb részlet tisztázását illetően.

  A Neuromed Magánrendelő munkatársainak célja pácienseink magas szintű ellátásának biztosítása.
  Szolgáltatások között: mély agyi stimuláció (DBS) műtéti kivizsgálás Parkinson-kór, tremor, disztónia és más típusú mozgászavar miatt. Elbírálás gerincvelő stimuláció (SCS) előkészítése csillapíthatatlan fájdalom kezelésére. Műszeres remegés vizsgálat, tremorometria, mozgáselemzés. Műtét utáni agyi és gerinc pacemaker beállítás. Idegsebészeti agyműtét és gerincműtét előtti kivizsgálás, műtéti elbírálás és műtét utáni követés. Gyógytorna, fizikoterápia, transzkraniális egyenáram kezelés Parkinson kórban, CT és MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel.

  NeuroMed Magánrendelő

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C
  tel: +36 20 237 0344
  email: neuromed@parkinson.hu