Parkinson-kór ápolás

Parkinson-kór ápolás szempontjából rendkívül fontos és összetett feladat. Különösképpen igaz ez a betegség előrehaladásával.

Parkinson-kór ápolás részletesen

Érdemes az összetevőket részletesen áttekinteni és rendszer szinten felépíteni, melyhez reményeink szerint az alábbi oldal adhat segítséget az ápolók és gondozók számára. A Parkinson-kór ápolás és gondozás vonnatkozásában, a bateg napi életvitelének kialakításában rendkívül nagy a szerepvállalása a családtagoknak. A családtagok általában nem képzettek ezen a területen. Szándékunk számukra is támpontokat adni, hogy ezzel megkönnyítsük a betegek és hozzátartozóik mindennapjait is.

Ápolás összetevői

Parkinson-kór ápolás szempontjából betegek csak 10%-a kerül kórházi körülmények közé, a többiek rendelői járóbeteg ellátásban részesülnek. Azok a betegek, akik fekvőbeteg intézetbe kerülnek azoknak általában az állapotuk olyan mértékben romlott, hogy nagy részük teljes ellátásra szorul. A betegek kórházi körülmények között egyénre szabott ápolásban részesülnek, mely mindig az általános állapotuknak megfelelő. A többi beteg kezelése otthon történik. Ebből a tényből következik, hogy az ápoló egyik legfontosabb feladata az oktatás és a bizalom kialakítása.

Az oktatás célja ellátni a beteget és a családot az ápolásra, gondozásra vonatkozó szükséges információkkal. Az oktatás logikus, világos, pontosan megfogalmazott, és érthető kel legyen a beteg és családja számára. A jól tervezett, minden részletre kiterjedő tanítási terv javítja a gondozás minőségét, segít a betegnek az optimális jólét és a nagyobb függetlenség elérésében.

Részei:

 1. felvilágosítás
 2. biztonságos környezet, védelem
 3. gondozási feladatok
 4. diéta
 5. segédeszközök használata

  A Neuromed Magánrendelő munkatársainak célja pácienseink magas szintű ellátásának biztosítása.
  Szolgáltatások között: mély agyi stimuláció (DBS) műtéti kivizsgálás Parkinson-kór, tremor, disztónia és más típusú mozgászavar miatt. Elbírálás gerincvelő stimuláció (SCS) előkészítése csillapíthatatlan fájdalom kezelésére. Műszeres remegés vizsgálat, tremorometria, mozgáselemzés. Műtét utáni agyi és gerinc pacemaker beállítás. Idegsebészeti agyműtét és gerincműtét előtti kivizsgálás, műtéti elbírálás és műtét utáni követés. Gyógytorna, fizikoterápia, transzkraniális egyenáram kezelés Parkinson kórban, CT és MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel.

  NeuroMed Magánrendelő

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C
  tel: +36 20 237 0344
  email: neuromed@parkinson.hu