Ápolás

Ápolás

A Parkinson-kóros betegek csak 10% kerül kórházi körülmények közé, a többiek rendelői járóbeteg ellátásban részesülnek. Azoka betegek, akik fekvőbeteg intézetbe kerülnek azoknak általában az állapotuk olyan mértékben romlott, hogy nagy részük teljes ellátásra szorul. A betegek kórházi körülmények között egyénre szabott ápolásban részesülnek, mely mindig az általános állapotuknak megfelelő. A többi beteg kezelése otthon történik. Ebből a tényből következik, hogy az ápoló egyik legfontosabb feladata az oktatás és a bizalom kialakítása.

Az oktatás célja ellátni a beteget és a családot az ápolásra, gondozásra vonatkozó szükséges információkkal. Az oktatás logikus, világos, pontosan megfogalmazott, és érthető kel legyen a beteg és családja számára. A jól tervezett, minden részletre kiterjedő tanítási terv javítja a gondozás minőségét, segít a betegnek az optimális jólét és a nagyobb függetlenség elérésében.

Részei:

 1. felvilágosítás
 2. biztonságos környezet, védelem
 3. gondozási feladatok
 4. diéta
 5. segédeszközök használata

  A Neuromed Magánrendelő munkatársai hisznek a professzionális hozzáállásban és abban, hogy a páciensek érdekeit, illetve egészségét kell szem előtt tartani. Magánrendelőnkben számos szolgáltatás elérhető: idegsebészet, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés és mágneses stimuláció.

  RENDELŐ

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C

  TELEFON

  +36 20 237 0344

  EMAIL

  neuomed@parkinson.hu