Neuron Alapítvány – Ön is segíthet

Neuron Alapítvány célja

A Neuron Alapítvány alapítva 1996-ban Budapesten.

Az alapítvány célja: az idegsebészeti betegek ellátásához, a gyógyításhoz szükséges korszerű készülékek, sebészi  műszerek, berendezések, figyelőrendszer beszerzése és üzemeltetésének támogatása, használatba adása. Emellett az oktató és kutató munka támogatása és a határon túli magyar lakosság gyógyításának támogatása. Alapítványunk együttműködik nemzetközi, országos és helyi alapítványokkal, önkormányzatokkal és egészségügyi intézményekkel.

Alapítvány – Ön is segíthet

NEURON ALAPÍTVÁNY

1046 Budapest, Intarzia u.15.
tel: +36 1 3806-214

Neuron alapítvány logója

Számlaszám: OTP Bank 11714006-20362968

Adószám: 18075890-1-41

Kuratórium elnöke: Czira Pálné

Kuratórium tagjai: Kovcsi Árpád és dr. Valálik István

Az Alapítvány adománygyüjtésével és támogatásával kezdődhetett meg Magyarországon a mély agyi stimulációs műtétek végzése a Szt. János Kórház Idegsebészeti osztályán dr. Valálik István által. Az első ilyen műtétet 1998-ban végeztük. Az engedélyt a Tudományos Kutatás Etikai Bizottság  ( akkori elnöke prof. Vizi E. Szilveszter) adta meg, azzal. hogy bezsámolót készítettünk az első tíz műtét eredményességéről. Ezekre a műtétekre az anyagi forrást is Alapítványunk gyűjtötte. A sikeres műtéteket követően a módszert sikerült meghonosítani Magyarországon, a TB külön éves kerettel finanszírozott beavatkozásként fogadta be az eljárást.

Támogatást  kiterjed a mély agyi stimulációs – DBS-műtét technikai részleteinek fejlesztésére, speciális  műtéti műszerek vásárlására, alkatrészek megtevezésére és legyártatására.

A kiemelkedően közhasznú szervezet nagyértékő műszerek, kórházi ágyak, endoszkóp rendszer, kamerarendszer, LCD TV-k, számítógépek, kórházi bútor és más kórházi felszerelés beszerzésével, műtéti mikroszkóp, endoszkópok és más műszerek javíttatásával, valamint továbbképzések és tudományos konferenciák szervezésével járult hozzá az idegsebészeti betegek ellátásának javításához.

Bármilyen adományt, támogatást magánszemélyektől vagy cégektől szívesen fogadunk és betegeink nevében hálásan köszönünk!
Amenyiben felajánlaná adója 1 százalékát, kérjük a megadott adószámmal  ellátott nyilatkozatot legyen szíve csatolni adóbevallásához!

Köszönjük!

1%-os adó rendelkezés

  A Neuromed Magánrendelő munkatársainak célja pácienseink magas szintű ellátásának biztosítása.
  Szolgáltatások között: mély agyi stimuláció (DBS) műtéti kivizsgálás Parkinson-kór, tremor, disztónia és más típusú mozgászavar miatt. Elbírálás gerincvelő stimuláció (SCS) előkészítése csillapíthatatlan fájdalom kezelésére. Műszeres remegés vizsgálat, tremorometria, mozgáselemzés. Műtét utáni agyi és gerinc pacemaker beállítás. Idegsebészeti agyműtét és gerincműtét előtti kivizsgálás, műtéti elbírálás és műtét utáni követés. Gyógytorna, fizikoterápia, transzkraniális egyenáram kezelés Parkinson kórban, CT és MR vizsgálatok szervezése rövid előjegyzéssel.

  NeuroMed Magánrendelő

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C
  tel: +36 20 237 0344
  email: neuromed@parkinson.hu