Transzkranialis egyenáram ingerlés

Transzkranialis egyenáram ingerlés

tDCS

A koponyán keresztül ható egyenáram ingerlés az agykéreg idegsejtjeinek ingerlékenységét befolyásolja attól függően, hogy milyen polaritást alkalmazunk.  A pozitív pólus alatti ingerlés (anodalis) fokozza a gátló hatást, míg az ezzel ellentétes  katodális ingerlés, vagyis a negatív pólusú pedig serkentő hatást fejt ki. A hatást jelenleg a szinapszisok közötti átmenet szabályozása révén magyarázzák.

A Parkinson-kór kezelésére az utóbbi években kezdték el alkalmazni. A mozgásteljesítményt javítja, valamint a reakció időt csökkenti, emellett a mentális funkciók javulását találták. Parkinson-kórban elsősorban a végrehajtó funkciókat befolyásolhatja kedvezően. Javítja a járás beindítását, csökkentheti a toporgást, lefagyást. Jótékony hatása lehet az egyensúlyzavarra és szellemi teljesítőképességre, ú.n. kognitív funkciókra, tanulásifolyamatokra. A krónikus csillapíthatatlan fájdalom és a depresszió kezelésére is lehet használni.

  A Neuromed Magánrendelő munkatársai hisznek a professzionális hozzáállásban és abban, hogy a páciensek érdekeit, illetve egészségét kell szem előtt tartani. Magánrendelőnkben számos szolgáltatás elérhető: idegsebészet, gyógytorna, fizikoterápia, mozgáselemzés és mágneses stimuláció.

  RENDELŐ

  1026 Budapest, Júlia utca 2/C

  TELEFON

  +36 20 237 0344

  EMAIL

  neuomed@parkinson.hu